A busy weekend

Det har hänt mycket denna helg! I fredags efter skolan och träningen plockade familjen McMahon upp mig och vi begav oss till Davenport. Jag och Dominika satt och pratade hela den 45-minutriga vägen dit. När vi kom fram mötte vi min family och åt på en amerikansk/mexikansk/asiatisk buffé! Riiktigt gott! Amerikaner gillar sina all-you-can-eat bufféer. Sedan släppte de av mig och Dominika på Target (en stor affär, typ som walmart) och vi traskade runt där medan alla andra hämtade upp McMahons nya möbler. Sedan åkte vi hem till dom och lastade av allt.

Sedan i lördags (eller igår kanske jag ska säga) spenderade jag större delen av dagen vid min dator. Jag kollade nämligen upp resor till New York! Efter mycket om och med hittade jag en resa som passade från en resebyrå som ville acceptera mitt svenska kort! Så den 28 mars är det jag som lämnar iowa för New York i fyra dagar! Wiihhoo! Uppleva new york - plus träffa de efterlängtade systrarna och papi! Wonderful! I CAN'T WAIT! Bara åtta veckor kvar!

På kvällen när allt var bokat och klart (YÄÄY) bestämde jag och min vän Cami att vi skulle på bio. Så vi åkte till Davenport (filmen vi ville se visades inte i Muscatine, som klart är närmre) och åt mat och sedan kollade på The Lovely Bones. Den där filmen ja la upp här förut. Riktigt bra måste jag säga! Lite smått rolig ibland, läskig och sorglig. Vi satt båda och kämpade mot tårarna där i slutet..

Idag (söndag) är det dags för mig att städa mitt rum igen! Det är extreeemt stökigt. Jag ska också tvätta kläder, vilket behovet för är enormt. Men, sedan vid tre-tiden ska vi åka till West Liberty, möta upp McMahons, och se Avatar i 3D! Första 3Dfilmen jag någonsin sett! Ska bli riktigt kul!

PUSS och hej! /M


Iceday

Blev väckt av Dia imorse, innan hon gick till jobbet. "No school today" meddelade hon. Jag somnade glatt om efter att ha stängt av väckarklockan. Vid tio vaknade jag igen. Varför skolan stängd? Ingen snöstorm ute. Bara regn. Inte kan dom väl vara rädda för lite regn? Nope. Efter en extra koll ut genom dörren så jag att det inte var regn - det var is! Det regnar is! Så istället för en snowday, har vi nu en iceday. Trevligt!



Jag har lust att gå på bio. Det finns två filmer för tillfället som jag vill se, en som kommer ut i februari. The Lovely Bones och Dear John. Ska nog se någon av dom snart.




Lätt kyld läsk

Om du någonsin undrat vad som händer med en dricka som lämnas i ett garage i -20 grader, har du här svaret.

 

Tyvärr gick det inte lika bra för deras vän, som tragiskt exploderade ute i kylan.

Last semester in this country

Så äntligen var alla semester tests över! Tror till och med att jag klarade government testet ganska så bra. Men jag vet inte säkert förrän måndag, då alla betyg ska vara inne. Betygsstytemet här funkar inte som i sverige, men det är lite svårt att förklara. Så jag orkar inte göra det just nu, hehe.

På måndag börjar också den nya terminen! Your last semester in this country, som Kayleigh så fint uttryckte det. (semester betyder termin, för er som inte vet det, lite fint förvirrande sådär.) Ny termin betyder nytt schema, och nya klasser. Det individuella schema systemet som gäller här, gör också att klasserna som sträcker sig över hela året, också ändras. Nya klasskamrater, i samma lektion. Om det makes any sense.

Så mitt nya schema ser ut så här:

A-DAY
Desktop Publishing (datorklass)
Painting & Drawing (bild)
Choir
PE (idrott varannan a-day och study hall varannan)

B-DAY
Advanced Composition (engelska klass, mer om skrivande)
Sociology
English
American History

Detta betyder att jag inte kommer få en enda läxa från A-days, men hundratals från B-days. Tur i alla fall att jag kommer ha study hall (en lektion där man gör läxor) var fjärde dag! Det kommer troligen korta ner mina pluggningstunder hemma.

Imorgon är det ingen skola, vi får en ledig dag efter varje quarter (halv termin). Så det blir att vara ensam hemma, vilket jag faktiskt gillar. Tror minsan jag ska tvätta kläder.. kanske till och med städa mitt rum. Men jag tror faktiskt städningen får vänta till söndag. Imorgon eftermiddag är det match igen dock, och en till på lördag. Basket tar upp en hel del av min tid.

Puss på er sverige! Vi synes snart igen! /M

Semester Exams

Här i amerikat är jullovet endast två veckor långt. Vilket i sin tur betyder att jag börjar skolan igen imogron. Dock är det fortfarande samma termin som innan, nästa termin börjar inte förrän om en sisådär två veckor - den 14e. Så jag har fortfarande samma schema.

Dock kommer dessa veckor vara fyllda av Semester Exams - en annan uppfinning som amerikanerna har kommit på. Istället för att ha många mindre prov under teminen har man istället ett enda enormt prov i slutet, där allt man (ska ha) lärt sig är med.. Underbart. Vilket betyder att jag måste leta i hjärnan efter saker jag lärde mig i augusti. Tror jag är ett större fan av det svenska sättet - plugga som en idiot innan provet och glöm det direkt efter. Det är mer min stil.

Så nu sitter jag här och fyller i en Study Guide för Government. Det är provet jag ser minst fram emot... det är den svåraste klassen av de alla. Innan augusti hade jag aldrig ens hört talas om 98% av vad som är på provet. Men jag får plugga. Som en idiot. Klassen tar slut efter denna termin - så efter the Semester Exam, kan jag glömma allt igen! Men först gäller det bara att lära sig allt... igen...

PUSS på er! /M

Happy New Year


Dominika & Jag

Första bilden 2010! hahaha, funderar på att skicka den till min tandläkare...


RSS 2.0