Playdate and cleaning rooms

Vaknade för typ en halvtimme sedan, nu sitter jag här och försöker ta reda på vad som händer utanför Moscow. Inte mycket känns det som. Eller kanske jättemycket om man ska se till antalet kommentarer jag får? ..eller inte får, hehe. Vid tvåtiden ska min vän Elly komma hit, så vi kan leka. Senast jag såg henne var dagen innan julafton.. Long time no see. Jag ska städa mitt rum snart också, när jag får upp energin till den nivån.

Ville bara uppdatera er, PUSS, /M

Sportnörd

Godmorgon världen! Inte för att det är morgon här, men någonstans antar jag att det är det. Kom hem från skolan för typ en tjugo minuter sedan. Hade Study Hall (göra-läxor-lektion) sista lektionen. Jag hade min bok öppen, och satt och stirrade ut i tomma intet. Min hjärna ville helt enkelt inte samarbeta riktigt. Så jag antar att jag snart ska ta mig tid att göra läxorna nu istället..

Kollar på skidor på OS, sverige ledde för ett tag sedan.. nu leder norge och sverige är typ femma. Och dumma tre kronor som åkte ut! Jag som såg fram emot att de skulle vinna guld, så jag kunde skryta med hur bra vi är på hockey... min enda tröst är att tjeckien också åkte ut. Vi måste vinna över dom i VM! ..har aldrig varit såhär intresserad av sport förr.

/M

Don't Text and Drive

Så det finns ett litet fenomen här på andra sidan atlanten, som jag aldrig hört talas om tidigare. Kanske är jag en seg person, och det är jättevanligt hemma också, men jag han en känsla av att det inte är så. Detta fenomen kallas Texting While Driving, altså folk som smsar medans de kör bil. Sjukt egentligen! Men jo så är det, jag har till och med sett det med egna ögon fler gånger än en.

Det är ett så pass stort problem i detta land att Oprah gjorde ett program om det. Och det programmet är nu alla i min skola tvugna att se under seminar-tiden (tjugo minuter efter lunch då vi sitter i klassrummen och inte gör ett skit.) Nog för att det är ganska bra, men lite långtråkigt också.

Jag tycker det är sjukt hur många som faktiskt smsar medans de kör. Nu har vi fått pappre från skolan som vi ska skriva på som intygar att vi inte tänker göra det mer. Heh, för min del blir det inte så svårt att lägga av. Har ingen bil. Inget körkort. Och jag kan inte ens prata och smsa samtidigt, no way att jag kommer försöka köra bil!

/M

Five plus One plus Eight

Känns som om det var år och dar sedan jag sedan skrev. Mycket och inget har hänt under den tiden. Som sagt så är basketen över, så jag har inte tränat på en vecka nu, kanske kommer lisas dröm bli sann på ett par månader nu.. Man vet aldrig. Jag har egentligen inte gjort så mycket, mer än att solariumma mig (mycket fint nytt ord där). Tre gånger denna vecka har jag och Dia åkt ut till hennes föräldrar och solat. Underbart! Och en liten bränna har jag nog fått..

Imorgon ska jag, Cami och Amanda åka och prom dress shoppa! Det ska bli riktigt kul! Är lite orolig bara att hitta en klänning nu, eftersom det är två månader tills själva prom - och jag har precis slutat med att träna varje dag. Ser fram emot dagen i April när jag provar den igen och inser att jag inte längre kommer i den... heheh.

Amanda har också några dagar skjutsat mig till och från skolan, Leah har varit på State Wrestling i Des Moines. Två av våra wrestlers (brottare) gick nämligen vidare till State tävlignarna. Hum, hur ska jag förklara detta? Vinner man sina matcher mot närliggande skolor under säsongen, kan man gå vidare till state, helt enkelt. Där de bästa från hela staten tävlar. Och nu har då två av våra wrestlers gjort det. En av dom har avancerat till semifinalen imorgon. Får se hur det går - GO BEAVERS!

Annars då? ...skolan går som alltid skulle jag väl säga. Mina A-dagar är sjukt lätta, jag lämnar oftast hjärnan hemma. Dataklass - Bild - Kör - Idrott/Study Hall. Extemt lätta klasser och zero läxor. Mina B-dagar däremot är svårare; Skrivandeklass - Sociologi - Engelska - Amerikansk Historia. Hjärnan får följa med till skolan dessa dagar. Jag har också läxor att göra från alla de klasserna.

Os fortsätter ju också. Jag såg Anja få sitt brons - duktig flicka! Min körlärare Mrs. Reuter frågade hur det går för oss - tre medaljer just då - och jag tror hon tyckte det var duktigt av oss. Hehe. Fyra medaljer just nu! Mycket mycket bra, jag känner mig så stolt! Fortsätt så Sverige! Dock känner jag mig gammal... de är ju mellan 16 och 20 år hela bunten nästan! (I alla fall konståkarna, vilket är det enda momentet i hela OS som Dia följer helt och hållet)

Men men. Tror det var allt. Länge sedan jag hörde från er känns det som! Men jag upptäckte en sak idag faktiskt, tiden går så sjukt fort! Det är fem veckor tills jag åker till New York (med andra ord - ingenting), typ en vecka där, och sedan har jag endast åtta veckor kvar i detta land! Och så länge man inte mäter det i hur långa sopmmarloven kändes när man var åtta - så är det ingenting det heller! Innan ni vet ordet av sitter jag där hemma igen!

PUSS PUSS /M

Olympic Gold

Klockan är halv två, en måndag, och endå sitter jag i pyjamas i min säng och kollar på tv. Snow day? Nope. Nog finns det snö ute, men inte  tillräckligt för att Iowaianerna ska vara rädda för att åka bil. Så varför sitter jag då inte och tråkar i skolan istället?

Det mina vänner, ska jag berätta, Dia tittade nämligen in i mitt rum imorse, innan min väckarklocka ringde, och frågade om jag ville stanna hemma idag. Visst! Michael mår nämligen inte så bra, så hon undrade om jag kunde vara hemma med honom tills Jim kommer hem. Of Course - det betydde ju sooovmorgon! Jim jobbar natt, och kommer hem runt elva på morgonen. Först tänkte hon att han kunde skjutsa mig till skolan när han kom hem, men han frågade om jag inte hellre ville stanna hemma. Och faktiskt, tvn kändes mycket mer lockande.

Så nu sitter jag här. Läste på facebook precis att Sverige fått sitt första OS guld! Nice jobbat Kalla! I lördags var jag hemma hos Dominika, och vi satt och pratade om Hockey och OS. Hon var helt övertygad om att Tjeckien alltid vinner över Sverige. Oh no no, sa jag, det kan bara inte stämma. Vi vände oss då till vår bästa vän - Wikipedia - och sökte upp svaret! Och sermanpå - jag hade så rätt så rätt! De senaste 20 åren har Sverige vunnit över Tjeckien, åtta av tio gånger. Kände mig som en stolt svensk! ..Nu gäller det bara att dom gör det igen.

PPUSSS /M

Happy Birthday!



Happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday dear Idaaa
Happy birthday to you


Vi ses om sex veckor lilla fjortonåring!
Då ska jag minsann nypa dej i kinderna
och tvinga dej krypa hela helgen om du är längre än mig!
Hehehe. Ha en underbar födelsedag!

PUSS /M


Basketball and Golf

Min lillebror håller på att förlora sin Tv. Han vägrade städa rummet, och repeterar allt som de säger till honom, och tillslut slängde han något som han fick.. eller nått liknande. Så nu ska Tvn tas ut ur hans rum. Jo, så kan man ju också uppfostra barn.. Påminner mig lite om pappas svarta säck nästan.

Denna vecka har varit märklig. Basketen slutade i torsdags, efter att sista matchen blivit flyttad från tisdagen då vi hade en snowday. Onsdagen började två timmar senare än vanligt (också det beroende på snön), och hela veckan har mer eller mindre känts som mådag.

I måndags fick jag veta att om jag vill spela Golf, måste jag hitta mig egna skjutsar dit och hem. Tydligen har mina värdföräldrar tröttnat på att hämta mig på kvällen från skolan ungefär två gåger i veckan. Men men, okej. Troligen blir det altså ingen Golfning för mig.

Um um um, vad mer? Jo, i eftermiddag kommer Janette och byter ut mig mot David. Så David och Michael får leka, och jag ska sova hos Janette och Dominika. Ska bli kul! Sedan imorgonbitti ska vi bege oss till Iowa City och se University of Iowa (tror jag att det var) spela basket! På självaste Valentine's day. Ska bli kul det med!

Ta hand om er där hemma, jag har saknat er en del denna vecka!

PUSS /M

A fun fact





Min nya vikarie i American History heter Mr Hora....



Hahahahahaha /M


Read a Book!

Nej alla rapsånger handlar inte om droger och sex!


En liten update

Tackar för alla kommentarer! Hehe, menade inte att verka arg i förra inlägget, men se - det funkade! Det är faktiskt extremt tråkigt att skriva utan att få kommentarer, och jag blir så lycklig av att se era små kråkor! Jag överlever faktiskt min fina diet, troligen är det exakt så jag skulle äta om jag bodde ensam.. kanske. Ett tag åtminstone. Men nej annica, jag har inte gått upp överdrivet mycket i vikt, träning två timmar varje dag hjälper nog en del på det planet.

Och ja, varje dag utom söndagar är det verkligen träning. Till och med imorgon - lördag - klockan åtta a.m., altså åtta på morgonen. Wonderful! Kommer nog gå och lägga min igen när jag kommer hem.. Antagligen. Sedan på kvällen ska jag med Cami och några till på bio igen, denna gång film nummer två som jag la upp trailern av; Dear John. Ser fram emot den!

Annars då? Jo.. basketen tar slut om en vecka. Sedan vet jag inte rikigt vad som kommer hända. Dia ska ta mig till sina föräldrar några gånger, så jag kan få en fin bränna inför prom! De har nämligen ett solarium i källaren. Några av tjejerna i min skola ser redan ut som om det har varit sommar i månader, och prom är tre månader bort... vad ska man säga?

Haha, prom är redan vad alla pratar om.. vem går med vem? Har du din klänning än? vilka freshmen och sophomores ska gå? Men jag ska åtminstone trotsa hudcancer, och sola solarium ett par gånger. Bara för att jag är nordisk betyder det inte att jag behöver vara blekast på prom!

Annars är det golf jag funderar på, som jag antagligen redan har skrivit om förut.. och jag har nu kommit på en möjlig lösning på mitt måste-köpa-klubbor-för-miljontals-pengar-för-att-kunna-spela problem. Jag tänkte att skolan möjligtvis skulle hålla med om att det troligen är lite slöseri med pengar för min del, och möjligtvis kanske de har ett set någon stans undangömt som de kan låna mig... eller så kanske möjligtvis de vet någon som har ett extra set.

I alla fall så ska jag prata med Mr Dohrmann, min idrottslärare som också är golf coachen, menhan skrämmer mig en aning, hehe.. så jag kanske tar och pratar med någon i "the office" istället. Vi får se hur det blir. Fortsättning följer antar jag.

/M


The American Diet

Först och främst måste jag påpeka hur otroligt dåliga ni är på att kommentera! Det är sjukt tråkigt att skriva här och sedan gå in några dagar senare och inte ha fått några kommentarer över huvud taget. I så fall kan jag lika gärna skriva dagbok....

Men i alla fall, så tänkte jag förklara hur extremt dåligt jag äter numera. Att bo i USA är inget för hälsofreaks.. eller man kan nog vara ganska hälsosam, men jag är det då definitivt inte! Som ett exempel tänkte jag berätta gårdagens meny;

Fukost - Chokladmuffins och mjölk
Lunch - (skulle vara turkeygravey, vilken jag itne rörde) vitlöksbröd och penutbutter and jelly sandwish, mjölk
Kvällsmat - Slice av Pizza, Mtn Dew, KitKat, popcorn

Och ja, det var min dag. Dock äter jag klart bättre de dagar vi inte har match.. men match har vi en sisådär två/tre dagar i veckan. Underbart. Som tur är tränar vi ju som tokar...

PUSS /M

Yet another month

Idag är det första februari, vilket betyder att jag firar 6 månader in tha usa på torsdag! Kan ni förstå att jag har varit borta i ett halvår nu? Det kan inte jag. Det känns som om jag kom hit för en vecka sedan, men det känns som evigheter sedan jag vinkades av på Arlanda..

Det är nu också endast två månader tills jag ser papi och syster och syster igen! Längtar något otroligt! Ska bli svinkul att komma till New York! Och efter det har jag endast två månader kvar.. fyllda med saker att göra. Tiden kommer gå otroligt fort. Jag både vill och vill inte att den ska göra det.

Om två veckor avslutas min basketkarriär. En stark karräiär om jag får säga det själv - tv och en halv månads tränande och två och en halv minuts matchtid! Jupp, ni läste rätt - jag fick spela i torsdags! Bara för att vi var typ 20 poäng över West Liberty.. men i alla fall! Dominika och Janette var där och kollade också, dock var Dominikas reaktion på att jag spelade för första gången den kvällen "What? I totally missed that!" Aja, så kan det gå.

Puss på er där hemma! Innan ni vet ordet av är jag där igen! /M

RSS 2.0