Three Christmases

På julafton vid fyratiden kom Joy och hennes nya pojkvän hit. Hennes pojkvän heter Donald och kommer från Bahamas, där hela hans familj fortfarande bor (Vi hoppas alla på ett bröllop - i bahamas!) Vid halv sex kom sedan familjen McMahon - Janette, Tom, Bree, Davis, Dominika, Ivai och Anders (deras gamla utbytesstudent från SVERIGE, som är här över jul.)

Julfirande i denna familj var egentligen som vilken annan get-together som helst, om man bortser från julklappsöppningen. Efter de kom åt vi mat - buféliknande, med amerikansk mat - chili, bbc beef, ost, korv mm. Efter det var det öppning av pressenter som gällde - alla paket delas ut, och sedan tar man turer att öppna några var.

Sedan kollade jag, Dominika och Ivai på The Grinch (Grinchen). Efter det spelade några Wii, och vi andra kollade på, samtidigt som jag och Anders pratade svenska. Sjukt att prata svenska igen.. I början svarade jag på engelska, men efter ett tag blev det lättare igen. Dominika satt och glodde på oss och sa att det lät konstigt. När klockan var ungefär tio åkte de hem igen.


Dagen efter - Juldagen - den riktiga julen i detta land. Väckte Michael mig vid åtta genom att slänga sig på mig och slå på min säng... Bara att dra sig upp och kollapsa i soffan istället. Paketen delades ut på samma sätt som tidigare. Och efteråt återvände jag till min säng och somnade, för att bli väckt åter igen av en Michael som annonserade att frukosten var klar och att jag kunde sova efter den. Amerikansk frukost - Ägg, korv, våfflor, potatis-saker..

Jag sov i typ en halvtimme till - till elva, och sedan gjorde jag mig iordning för att åka till vårt tredje julfirande. Dias bror bor i ett enormt hus i Davenport. Vill man bygga ett hus i det området måste hurset vara värt minst $ 500 000. De har fem barn, men en av dom var hos sin mamma. Den äldsta är dock ungefär 14 år. Så jag hade inte överdrivet roligt där i början. Vi öppnade presenter igen - samma sätt. Och sedan kollade vi på Dirty Dancing, innan vi började spela Rock Band - The Beatles. Det var i alla fall kul!

Sedan var julen över. Jag fick många presenter dock; ungefär sex par varma mysiga byxor, tre tröjor, fem par fluffiga strumpor, en filt, en snuggie, massa godis, en word seek-bok, presentkort på Walmart på $100! Tror det var allt.. Jag fick världens chock när jag öppnade presentkortet - jag förväntade mig typ $20, en normal summa att få från sin värdmammas föräldrar.. men inte! Glad blev jag i alla fall!

/M


en Snuggie



Jag saknar..

  • Ost
  • Kollektivtrafik
  • Julmust
  • Julost
  • Städer
  • Promenader
  • Annat bröd än långfranska
  • Smör
  • Er...

Hakuna Matata

I väntan på janettes familj kan jag ta och passa på att berätta om gårdagen. Första dagen på jullovet, den 23e. Elly (tyska tjejen jag lärde känna i Chicago) och hennes värdmamma kom och plockade upp mig, och vi åkte hem till dom. Vi bakade kakor, typ cocostoppar, underbara blev dom! 

Efter ett tag kom hennes vän från skolan dit också. Miriram, en tjej som också är utbytesstudent (men inte med ef). Hon är från Tanzania, sjukt coolt tycker jag! Hon berättade att det är hennes första vita jul, och eftersom hon inte är van med kylan, glömmer hon ofta sin jacka hemma när hon ska någonstans. Så fort det är sol ute, tror hon att det är varmt ute.. Och tydligen är det inte fult att kalla någon tjock i Tanzania, hon tyckte det var konstigt att det är det i både usa, tyskland och sverige.

Hon berättade också att hemma har dom papegojor som vakthundar! Dom lär dom att ropa "tjuv" när det är någon som kommer som den inte känner igen. haha, Så coolt! Hon berättade också att "Hakuna Matata" från djungelboken är Swaihli! Också Simba, betyder lejon, och Rafiki, betyder vän! Hon sa också att hon skulle bli riktigt arg om vi kom till Tanzania någon gång och inte bodde hemma hos henne, hehe, så nu har jag boende i Tanzania!

God Jul igen! Ta hand om lilla Sverige för mig! /M

Jul?! Redan?

Va? ......JUL? .......Imorgon?


Jag undrar vart tiden tog vägen?! Var det inte sommar igår? Hum.. Jo.. Eller? Tydligen inte.. För idag är det den 23 december. Vilket betyder att det är jul imorgon. Vilket inte alls kan stämma på något sätt. Antar att julkänslan håller sig borta i år... För jul är tydligen byggt mer eller mindre endast på traditioner. Och här har jag inga. Men jul ska det bli i alla fall! Tydligen..

Det har liksom varit jul här sedan efter thanksgiving, och thanksgiving var det i november. Sedan dess har julgranen stått i vardagsrummet. Och inte långt där efter dök paket efter paket upp under den. Så granens julkänsla har liksom försvunnit.


Jim och Dia är värre än Michael när det gäller paketen! Joy var här imorse när jag sov och dumpade av paket. Nyligen stod både Jim och Dia och klämde och öppnade paket för att ta reda på vad det var i dom. Haha.

Imorgon kommer hela McMahon familjen och Joy hit för julfirande och paketöppning. Den 25e på morgonen blir det paketöppning med endast famijen. Och på eftermiddagen bär det av till Dias bror Shane's hus för att paketöppna med hans familj och hans och Dias föräldrar. Mycket öppnande blir det!


Men julen jag missar i år, får jag ta igen nästa år! Typ pepparkakor, lussebullar, julmust, julskinka.... Kalle Anka.

PUSS PÅ ER OCH GOOOD JUUL! /M


HAPPY BIRTHDAY

GRATTIS PÅ FYRTIONIOÅRSDAGEN PAPPA! Jag vet att jag är lite sen på att skriva detta, att det är kväll hos er just nu, och knappt din födelsedag längre.. men eftersom klockan endast är halv fem i denna värld så antar jag att det är okej i alla fall. Det är trots allt den femtonde ett tag till hos mig. Men i alla fall - GRATTIS PAPPA! 

Och tack så mycket för paketen som kom med posten igår! Tack mamma, pappa, ida, farmor, farfar, annica - alla! Och ni får ursäkta mig, men era julklappar + födelsedagspresenter, får ni allt vänta tills juni på!

Chokladen smakade underbart, och kommer räcka ett bra tag till (hoppas jag), desamma med lösgodiset! Boken är påbörjad, och filmen har jag kollat på idag! Är hemma från skolan, überförkyld, så det passade utmärkt, eftersom amerikanerna troligen inte vill se en film på svenska.. Och tack för allt annat jag inte nämde! Det gjorde min dag! 

/M 


A real Iowa winter

Inne på min andra snow day i rad nu. Jag är extremt glad att jag kunde stanna i sängen imorse, och inte behövt gå ut sedan i tisdags. Det är nämligen kallt ute. Och med kallt menar jag inte -5 och lite blåst, med kallt menar jag -20! Med vinden inräknad är dte närmare -30! Jag har som sagt inte varit ute än, och jag längtar inte tills jag måste..

Jim sa att detta väder troligen kommer hålla i sig under december och januari. Jag är glad att det inte kommer hålla i sig till april i alla fall! Februari är tydligen lite som vår april, ena dagen kallt och andra dagen varmt. Jag har en känsla av att jag måste införskaffa mig en varmare jacka.... och troligen termobyxor. Någon gång ska det väl åkas pulka också!

/M

School cancelled due to snow

SNOW DAY! Underbart! Imorse vid halv sju stack dia in huvudet i mitt rum och meddelade att skolan var stängd för dagen. En lycklig Maja somnade om och vaknade inte förrän halv elva. Resten av dagen har spenderats i min säng mer eller mindre, kollandes på tv, gjort lite läxkor, och tvättat plus vikt kläder. Det snöar faktiskt inte spceillt mycket. Men det blåser, vilket får snön att virvla omkring, och det är ingen som har skottat någonstans.. så alla vägar (åtminstone i moscow) är täckta av snö.

Tänkte berätta lite mer om saker häromkring. Till exempel är det förbud mot vattenflaskor i skolan, för det kan vara sprit i dom. Det är också förbud mot att ha väskor i klassrummen, någon kan ju ha en bomb! När det kom poliser för att hålla föredrag för oss, hade de sina pistoler väl synliga i byxlinningen. Under American History en dag (vi lär oss om the civil war) kom en gubbe in med sina gamla gevär och visade oss hur man laddar dom... Han hade med sig krut och kulor och allt. Men väskor får man inte ha?

Lilla roliga amerika, /M

Let it snow, let it snow, let it snow

Amerikaner är roliga varelser. Det är nu snö ute, plus att det snöar, så skolan slutade tidigare idag (halv två istället för tre.) Fråga mig inte varför... Det är max tio centimeter snö, och snöfallet är knappast enormt. Men i skolan kunde man ju inte stanna! Det kanske har något att göra med att över hälften av eleverna kör bil till skolan, och vägarna antagligen är lite halare än vanligt, men folket här beter sig som om det vore två meter snö + snöstorm. "You don't have to walk home in the snow, do you?"

Imorgon talas det om att vi ska få ha en så kallad "snow day" - ingen skola på grund av snön. Något som Sverige borde börja med! Alla blir chockade när jag säger att jag aldrig haft en snow day. But doesn't it snow a lot there?Men det är dock inte på grund av decimetern snö som nu ligger på backen, utan stormen som tydligen ska komma under natten. Kan inte skolbussarna komma ut på morgonen, blir skolan inställd.

Jag hoppas innerligt att det fortsätter snöa, så jag får sova imorgon! /M


RSS 2.0