Thanksgiving weekend

Denna helg har varit riktigt kul! Thanksgiving var roligt, massor av mat och spel. Alfapet, eller Scrabble som det kallas på denna sidan av jorden, spelades några gånger - enormt många ord på engelska med bara tre bokstäver  jag kan..

Det blev ingen midnattshopping, på fredagen blev det istället att ligga i soffan och kolla på film, och tvätta alla mina kläder. Det behövdes kan jag säga. Sedan på kvällen åkte jag och Dia till Davenport och gick på bio - The Blind Side, jättebra film! Youtubea trailern så får ni se vad den handlar om. Överkänsliga tittare bör nog ha med sig pappersnäsdukar till bion dock.

Lördagen var Dias födelsedag, vilket vi knappt firade alls. Men morgonen började tidigt för mig, med basketträning klockan åtta sharp! Alla var döda och undrade varför vi behövde träning, eftersom vi har en vecka till nästa match.. Dias föräldrar kom förbi ett tag på eftermiddagen i alla fall, och sedan åkte vi åter till Davenport - denna gång för New Moon!

Visst var filmen bra, men jag var sjukt besviken på Edward! Nej nej, i denna film var det Jacooob som var hetingen! Och inte endast för att han var utan tröja i 50% av filmen... (bara nästan endast). Vill se Eclipse nu! Premiär 30 juni!

Igår var också en rolig dag! (förutom att jag missade annica..) Först familjereunion med the Proctors, massor av mat! vad jag äter hela tiden.. Och avslutades med bingo, där jag vann NADA (och då menar jag den spanska betydelsen av ordet, inte vår lärarpraktikant från nian.......)

Efter reunionen följde jag med Joy och shoppade i Davenport. Hon köpte julklappar, och jag lekte med leksakerna i affärerna.. hehe. Vi hade det riktigt trevligt, och avslutade kvällen med ett restaurangbesök. Du vet att du är i usa när du beställer hamburgare på en restaurang där du blir placerad när du kommer in. Vi åt också efterätt. Jag ville inte höra talas om mat efter det!

/M

Iowa i ett nötskal


Happy Thanksgiving

Nu kan jag med glädje meddela att jag har helg! Tredagarsveckor gillar vi starkt! Och om ett tag ska jag göra något extremt amerikanskt - fira THANKSGIVING! Wihoo, jag är excitited! Mat så jag spricker räknar jag med. Klockan tolv är det mat hos Janette! Ska bli riktigt roligt!

Fredagen efter thanksgiving kallas Black Friday, det är då alla julreor börjar! Amerikanerna blir som galna. Folk blir hijältrampade, och drar saker ut händerna på folk. Vi ska inte åka, tror jag. Däremot kanske vi åker på någon midnattsrea på en outletmall, hörde någon prata om det. Den som lever får se!

Jag ska också se New Moon denna helg! Och troligen The Blind Side, vilken tydligen itne finns i sverige? Den verkar i alla fall vara riktigt bra, en true story om en kvinna som låter en hemlös high school elev bo i med hennes familj, och bla bla bla. Sök på Youtube vet ja!

På söndag sedan har the Proctors familjeträff! I någon lokal i Wilton, alla kommer och tar med sig hemmagjord mat och efterrätter. Sedan spelas det bingo, och andra spel, där man kan vinna priser. Kan nog bli ganska kul! Dock kommer inte Dominika vara där, hon och Janette åker till Mexico i en vecka på lördag...

Vi höres sverige, och happy thanksgiving everyone! /M


CHICAGO

Chicago, Chicago, Chicago. The Windy City. Jag är kär. Men jag ska ta det från början. Efter att ha blivit meddelad att jag skulle bli upphämtad klockan nio av Janette, kom hon istället ungefär halv tio. Allt precis som det ska. Det var Janette, jag, tyska Tobias (från min skola), tyska Jerome, tyska Elli, norska Christian, spanska Ivai och amerikanska David (Janettes son). Alla intryckta i Janettes MiniVan.

Vi stannade och skaffade oss förnödenheter på I-80 (världens största lastbils-stopp, finns plats för 800 lastbilar) utanför Muscatine, tror jag, inte långt härifrån i alla fall. Chips och Mountain Dew (oh så amerikansk jag blivit), killarna köpte stora hamburgare från Wendy's, men jag kände inte rikigt för det klockan tio..

Sedan bar det av cirka tre timmar, vilket inte alls kändes så långt. När vi var framme precis utanför Chicago, ungefär tio minuter från hotellet, stannade vi vid en Outlet Mall, och shoppade lite i två timmar. Mitt enda inköp blev tre par trosor från Kalvin Klein. Sedan bar det av för att leta efter en pizzeria som serverade Chicago Style Pizza. Med på resan var också Lee (vår dator/vägvisare med australiensisk dialekt), och han tog oss på finfina guider ibland Chicagos slum.. Janette sa mer än en gång "I don't think we should stop here."

Till slut hittade vi i alla fall Luigi's Pizza, och vi fick vår Chicago Style - extremt mättande - pizza. Riktigt gott! Sedan bar det av till hotellet, där vi fick våra rumsnummer och nyckelkort. Jag och Elli blev placerade i ett rum tillsammans med tjejer från finland, italien, nederländerna, usa, och så självklart tyskand. Janette säger att över 75% av utbytesstudenter i usa är från tyskland.

Dagen efter var det frukost klockan 6! För alla skulle sitta i rätt minivan 6.45 för att alla skulle hinna med tåget till Downtown Chicago. Så upp och göra sig redo för storastaden klockan halv 6! Min favoritsysselsätting har liksom alltid varit att stiga upp när klockan visar 5am...

Tågresan tog ungefär en timme. Mest för att det stannade hela tiden och plockade upp flera folk. Det var ett märkligt tåg dock. Tvåvåningar, men utan mittgång på övre planet, stället kunde man se ner till folket på första våningen... märkligt, det går inte rigit att förklara.

Okej, för att detta inlägg inte ska bli alltför långt - Vi var indelade i grupper om åtta studenter som ville göra samma sak på dagen, men varsinn ledare. Min IEC-grupp hade redan bestämt att alla skulle vara tillsammans hela dagen. Vi åkte en röd turist-trolly runt chicago med en guide. Riktigt cool stad! Solen sken och det var närmare 20 grader på dagen! The Skyline var amazing! Både jag och Elli blev mer och mer kära i staden.

Vi hoppade av vid the Aquarium, och spenderade några timmar där. Massor av fiskar förståss, men också konstiga valar, delfiner och pingviner! ganska så coolt faktiskt! Vi planerade att efteråt åka till Hardrock Cafe, men trafiken var extrem, så vi åkte bara förbi. Men jag såg massor av andra saker! Bland annat Sears och Trump Tower!

Tåget tillbaka till hotellet gick vid fem. Så vi åkte tillbaka, svintrötta av alla intryck och av att knappt ha sovit natten innan. Efter tre månader i Iowa, där husen knappt syns över majsfälten, är Chicago extremt stort och alla hus extremt höga! och, Skrapan - släng dej i väggen! Men fyllda av caffein, från all cola och mountain dew, lyckades vi hålla oss vakna vägen hem också.

Väl i hotellet (efter Lee gett oss en fin omväg igen) dushade vi coh gjorde oss redo för midnight Bowling! Basicly discobowling från elva till ett. Jag kan säga så mycket att jag inte vann. Jag började riktigt bra, två spare i rad, men sedan gick poängen ner samtidigt med caffeinnivån... Vi kom hem vid tolv tror jag, men vi gick inte och la oss föränn två.

Söndagen vardet dags att åka hem - frukost åtta denna gång. Lätt döda åkte vi hela vägen till Davenport för lunch. Vår grupp var den enda gruppen som inte got into trouble under helgen, och om vi höll oss snälla hade Janette lovat killarna att vi skulle åka till Hooters, så där åt vi lunch. Det var en upplevelse kan jag säga, åtminstone för killarna. Sedan skjutsade Janette hem oss alla, och jag sov som en död från tre till fem, och vaknade sedan för att göra läxor och äta supper.

/M

I'm the Vice President.. and a mom......

Jag kan ärligt säga att jag aldrig trodde att jag skulle hålla tal inför runt åttio high school elever i america. Jag kan också ärligt säga att jag aldrig trodde jag skulle inleda talet med orden "I'm Maja Gustafsson and I'm the Vice President of the Lighthouse Party." Men det kommer bli min verklighet på måndag. Vem skulle trott det?

Vi har nämligen startat upp partier i vår government klass. Och på något sätt blev lilla jag Vice President. Vilket betyder att jag måste hålla tal. På engelska. Inför folk. Vilket jag givetvis kommer göra utomordentligt bra! ...svälj.


Jag har också blivit mamma. Märkliga saker hände här på andra sidan atlanten. Min lilla dotter ligger, as we speek, och sover några meter härifrån. Jag måste namnge henne, innan måndag, så namnförslag välkomnas! Den lilla ängeln grät tre gånger efter jag lagt mig - redan innna jag hunnit somna, och sedan nio gånger under nattens gång. Underbart. Jag hoppas innerligt att det var min svåra natt. Nu har hon dock sovit i flera timmar, kan hon inte sova på nätterna istället?!

heh, tror inte jag ska bli mamma any day soon..... /M



Chicago pics!

  
  
 


1. Det var tysken, tysken och norsken..
2. Tyska Elli (Elisabeth) och jag med våra muggar från starbucks!
3. Två amerikaner (David och Janette), en spanjor (Ivai) och en norsk (Christian)
4. Underbara människor i det konstigaste tåget någonsin
5. Massor av utbytisar i Chicago Union Station
6. Den bästaste IEC-gruppen! (plus några adopterade for dagen)
7. Underbara, vackra, Chicago!
8. Jag var där! Jag var där! Jag var där!


AMAZING

Chicago var amazing! Bilder och annat kommer när jag har tid! Nu är det skola som gäller...

/M

Wash by hand in cold water

Jag sitter ensam, nervöst väntandes på att min tvätt i tvättmaskinen ska bli klar. Tjugo minuter kvar. Det är nämligen mina endast-handtvätt-vänliga halsduk, vantar och mössa som är där inne. Lilla Maja har nämligen helt glömt bort att de fortfarande luktade rök från halloween..... De är också endast självtorkning som gäller för dom.. men överlever de tvättningen är risken stor att de får åka torktumlare också... Ska de med till Chicago måste de bli torra fort.

För IMORGON ÅKER JAG TILL CHICAGO! Jag förstår att ni är exakt lika exalterade över detta faktum som jag. Det ska bli så otroligt kul att umgås med folk som är i samma situation som jag! Och CHICAGO, hur coolt är inte det? Jag har ingen aning om vad vi ska göra egentligen.. troligen något museum, och några turistiga liknande saker, men jag vet också att vi ska shoppa! Wohoo! Lilla Maja har blivit shoppingtokig sen hon kom till staterna. Lilla Maja Intalar sig själv att allt är jättebilligt här. Lilla Maja vet inners inne att det är billigare här, men inte jättebilligt... Men vem bryr sig egentligen? Lilla Maja SKA TILL CHICAGO! Lilla Maja kommer vara pank när hon kommer hem.

Jag vet i alla fall att jag måste köpa mig ett par basketskor. Känns onödigt att köpa ett par som jag kommer använda i några månader och sedan troligen aldrig använda igen.. men jag måste. Har använt mina löparskor hittills, aj aj aj! Mina fötter och ben dör efter typ en halvtimmes träning. Vet inte vad det är vi gör för speciellt, men basketskor skulle vara att föredra, skulle jag tro...

Det är endast två veckor kvar till Thanksgiving nu! Vi små usa-bor fick liksom inget höstlov... men runt thanksgiving får vi två lediga dagar! Torsdag och Fredag. Ska bli riktigt kul! Tydligen handlar det endast om att äta, precis som alla andra högtider. Tack vare basketen kommer jag dock inte bli speciellt fet. Vi kommer nämligen ha träning eller match varje dag (utom söndagar, thanksgiving och jul) - vilket betyder träning även på nyårsafton! Och ni skulle smälla av om ni fick se en träning. En-timmes träningar är ingenting jämfört med våra 3 timmar! + gymmande!

TODELOO SWEDEN! imorgon drar jag till Chicago! PUSS /M

Crazy week!

Denna vecka har varit crazy! Det har gått otroligt fort också, troligen för att jag inte haft en lugn stund. I mådags började nämligen Pre Season Conditioning (konditionsträning) för basketen - även kallat tortyr. Skolan slutar 3, och 3.15 gäller det att vara stretchad och redo för vad som helst.

Måndagen började med en "lätt uppvärmning" - springa en mile (1,609 km). Uppvärmning? Det är min workout! Men inte då. Sedan var det att bege sig till the tracks (där friidrottare springer) och springa (inte jogga!) 10 stycken 100meterslopp, med endast en tiden det tog för en annan att springa runt att vila mellan. Underbart. Vi avslutade det hela med två varv runt banan, innan det var dags för ett intensivt gymmande i en halvtimme. Måste jag nämna att jag var död efteråt?

Resten av veckan var liknande. Inte samma saker, men vi sprang ungefär samma distans varje dag. Varannan dag gymmande, och varannan dag baksetspelande. Hm, kan någon gissa hur dålig jag är? Jag vet inte än om jag gillar bakset, men det är otroligt skönt att göra något efter skolan igen. Och, jag trodde aldrig att jag skulle säga detta, men man blir glad av att träna. I alla fall efteråt.

Om ni trodde att det var allt min vecka hade att bjuda på, så tror ni fel. Konditionsträning var bara det första steget. Efter träningen åkte jag hem, tog en dusch, slängde i mig mat och åkte tillbaka till skolan. Träning för the Variety Show (körens årliga show) stod på schemat. Efter det var jag hemma ungefär runt 9/10 varje dag, bums i säng och börja om schemat igen.

I fredags och igår var det dags för showen. Det var kul, även om det var lång väntan mellan de gångerna jag skulle vara på scenen. Jag var med i tre låtar med hela kören, en låt med alla tjejer i kören, en låt med bara seniors, och en annan låt med en mindre grupp. Låter som mycket, men allt som allt var det 37 uppträdanden, några lugnt bättre än andra...

Igår när the seniors sjöng sin senior song (You'll be in my heart) började hälfen gråta. Efteråt kallades körläraren Mrs. Reuter upp på scenen och fick en tavla med en bild på alla oss seniors och Katie läste ett brev till henne från "the whole senior class of 2010" som hon hade skrivit. De som inte grät innan började gråta då. Resten av kören stod i kulisserna väntandes på att få komma in på scenen för de sista två sångerna, och när de kom in grät de också.

Jag grät inte, det faktum att det var min sista Vairiety Show kändes inte så sorglit som för de andra seniors. Kayleigh (min bästa vän från mitt volleybolllag) kom upp så schenen tårögd och kramade mig och sa att hon skulle sakna mig. Jag påminde henne lite fint att vi fortfarande skulle träffas typ varje dag i sju månader till..

Jag hade inte träning igår (lördags) på förmidagen, så efter showen på fredagen följde jag med Joy (jims syster) hem och sov där och på morgonen åkte vi och hämtade upp dominika och bree, plus brees kompis, och åkte iväg till Williamrburg och shoppade i en outlet mall! Jag, som borde spara pengar till det uppkommade resan till Chicago, köpte ett par skor! Bruna stövlar med klack! Hade varit 100 dollar, men numera nedsatta till 64, och Joy gav mig ett 20%rabatt kort - så jag fick dom för 55!

Och efter showen igår (lördags) åkte vi och bowlade med hela familjen. Kul kul! Jag vann faktiskt någon omgång tror jag, om jag inte minns helt fel, tro det eller ej.

PUSS på er där hemma! /M

RSS 2.0